OVER

ONS

Lees meer over wie we zijn!

Ik ben Liesbeth de Laat, 30 jaar oud, waarvan ik er ondertussen al 20 bezig met paarden. Onze eerste Fries kochten we 10 jaar geleden. Sindsdien ben ik helemaal fan. Ik heb een brede interesse in alles wat met Friezen te maken heeft. Ik wil graag de focus blijven leggen op het promoten van het Friese paard als dressuurpaard.  Binnen het JongBSFP zorg ik voor de website en begeleid ik de organisatie van onze evenementen. Verder zorg ik ook voor de organisatie van de BSFP Trofee: onze dressuurwedstrijden tijdens het winterseizoen. 

Hallo, ik ben Nele. 30+ jaar oud en sinds enkele jaren ook gebeten door het friezenvirus. De stal waar ik sta met mn paardje zit tjokvol prachtige zwarte parels om te bewonderen. Buiten vele goede vriendschappen, heb ik er ook de liefde voor de friesjes ontdekt. Al enkele jaren krijg ik de kans om deel te nemen aan de wedstrijden van JongBSFP met de prachtige Roos. Voor jongbsfp doe ik vooral de boekhouding en secretariaatswerk. Ik help mee waar ik kan en help een beetje bij de wedstrijden dat ze even vlot blijven verlopen als altijd! 

Ik ben Claudia Senden uit Peer.

Ik ben 22jaar . Ik rij al 10 jaar recreatief paard,  Sinds 1 jaar dressuur bij het BSFP en in Nederland bij het KNHS . Wij hebben sinds 8 jaar Friese paarden . 1 fokmerrie en 2 in de sport . Via het BSFP trofee heb ik vorig jaar het jongBSFP leren kennen . Dit is een heel fijne en gezellige groep we delen allemaal de zelfde passie. Ik draag deze groep dan ook een warm hart toe . 

Hoi, ik ben Lana, 19 jaar en al meer dan 10 jaar gebeten door het paardenvirus.

Naast Criminologie studeren breng ik heel wat tijd door met mijn twee verzorgpony’s en Louise een lieftallige Friese merrie van 7 jaar. Ik ben een ruiter die zowel graag dressuur rijdt als eens een sprongetje neemt, of gaat wandelen.

Louise is 7 jaar, we rijden al anderhalf jaar vooral dressuur maar gaan ook graag samen wandelen. Ze is erg lief en aanhankelijk, maar weet wel overal spoken te vinden. Mijn doel voor het Jong BSFP is leuke activiteiten organiseren, voor iedereen wat wils, en mensen laten kennismaken met het Friezenras net zoals anderen dit voor mij gedaan hebben.

Mijn naam is Bart Smet; zelf heb ik 3 friezen nl. een bijna 8 jarige hengst die het heel goed doet in de dressuursport en 2 jonge merries.

Mijn paarden zijn gesteld in Dikkelvenne (deelgemeente van Gavere)

Nadat ze mij hadden gevraagd om deel uit te maken van het bestuur van Jongbsfp heb ik de stap genomen.

Graag zou ik het stamboek en het Friese paard meer willen promoten door evenementen, wedstrijden, workshops te laten doorgaan ook in Oost- en West-Vlaanderen alsook het aanspreek punt te zijn voor deze vlaamse provincies voor de bestaande leden alsook voor eventueel nieuwe leden.

Ik ben Anke. Op 5 jarige leeftijd leerde ik als kleine ukkie paardrijden op de manegepaarden.

Om mijn 10de  kreeg ik mijn eerste pony die iets later opgevolgd werd door een zwartje.

Toen deze te klein werd (of ik te groot) hebben we de overstap naar de paarden niet gemaakt.

Ik was er even tussenuit, maar ongeveer 8 jaar later besefte ik terug wat ik er altijd zo fijn aan vond. Ik kwam bij de Zwarte Parels in Geel terecht en kreeg de kans enkele jaren met Friezen te rijden van super leuke eigenaars. De honger naar een eigen paard bleef en in augustus 2018 besloot ik een weide te huren en kocht ik Ulrike, een Friese merrie van 4,5 die nog veel te leren heeft en daar ook alle tijd voor krijgt. 

Met het Jong BSFP hopen wij meer Friese paardenliefhebbers kennis te laten maken met de diversiteit die ondertussen in de hippische wereld gegroeid is. Ik ben van mening dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen en dat je op elke leeftijd kan bijleren. Wij hopen met ons divers programma aan activiteiten meer mensen kennis te laten maken met nieuwe dingen en hopen zo onze passies te kunnen delen met elkaar.

Ik ben Adèle Hamaide (27 jaar). Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door de Fries. Gedurende mijn tienerjaren heb ik er twee gehad (een hengst en een ruin). Ik ben erg geïnteresseerd door het ras en het stamboek en wil daardoor ook mijn steentje bijdragen in alles wat er bij komt kijken.  Reeds 7 jaar volg ik de stamboeken (Kfps, fhana, bsfp, etc) van kortbij. Sinds kort ben ik lid van JongBSFP. Ik wil graag vooral het Belgisch stamboek promoten in Wallonië en Vlaanderen. Bedenken van, organiseren en deelnemen aan evenementen is mijn hoofddoel. Ik word elke dag meer en meer gedreven door mijn passie voor het Friese paard. En wie weet kan ik ooit mijn droom realiseren om zelf een kleine fokkerij op te richten!

  • Facebook - White Circle
copyright JongBSFP -  januari 2019